Voorbereiding op de lange voettocht
Door: Ton
16 Maart 2005 | Nederland, Helmond
Op 30 maart zal ik vanaf huis vertrekken met als doel Santiago de Compostella in Spanje. Over deze pelgrimstocht heb ik het laatste jaar veel gelezen en op internet diverse site's bezocht en gevolgd van mensen die er naar toe liepen. Tijdens een weekend in Vessem, waar (aspirant)pelgrims de nodige info op konden doen heb ik Harry Kluytmans ontmoet die, net als ik, na zijn pensionering deze tocht wil gaan ondernemen. Afgelopen januari hebben we wederom kontakt gekregen en in februari en maart zijn we samen intensiever ons gaan voorbereiden: route, paklijst en aanschaf van duurzaam lichtgewicht materiaal en kleding. Tijdens de "inloopdagen" leerden we elkaar beter kennen en ik denk dat het wel klikt onderweg naar de Spaanse bedevaartplaats. Onzeker is natuurlijk of er lichamelijke ongemakken optreden die een van ons of beiden tot een voortijdig einde dwingt, maar hopelijk overkomt ons dat niet.
Net als mijn zoon Thijs (http://zegthijs.waarbenjij.nu) heb ik deze website gekozen vanwege het gemak van het externe beheer. Omdat ik onderweg afhankelijk ben van de beschikbaarheid van internet zal ik dus op onregelmatige tijden de site verversen met een nieuw reisverslag. De geplande route gaat via Namen, Vezelay, Limoges, Perigieux naar St Jean Pied de Port in Frankrijk. In Spanje volgen we de camino Frances: dit is de klassieke route die door de UNESCO als cultuurgoed wordt beschermd. De dagafstand schatten we in op 25 km, dus zullen er voor de gehele route 100 loopdagen nodig zijn. Ongetwijfeld zal er ook wel eens een rustdag worden ingelast om bij te komen van alle vermoeienissen. De overnachtingsplaatsen zoeken we bij pensions, B & B, gites, refugio's, kloosters of anders via de plaatselijke pastoor of burgemeester. Voor noodgevallen hebben we ieder nog een slaapmatje en slaapzak bij. De nu aangebroken lente geeft een extra prikkel om te vertrekken, zodat ik al naar de 30e maart uitkijk!
16 Maart 2005 - 16:03
Rinus (zwager):
Ton,
veel plezier! ik kijk er naar uit dat je over 1 maand een nieuwe pasfoto plaatst. in de dieptste dalen moet je emailen dan praat ik je weer omhoog.
je zult het halen ! (GVD) -
16 Maart 2005 - 16:05
Rinus:
Ton, misschien een idee om een foto van je zussen, broers en moeder te plaatsen. dan kun je onderweg er aan herinnerd worden hoe (blij?) ze keken toen je vertrok -
16 Maart 2005 - 17:28
Leo Van Lierop:
Ik had wel een betere foto verwacht!
Maar ja, je kunt nu eenmaal niet knapper worden dan je bent !
Veel succes broertje !!!! -
16 Maart 2005 - 17:31
Leo Van Lierop:
Nou, die zwager van je wil ik niet met een foto op je site !
Want die is nog minder !!
En of hij je uit de diepe dalen weet te praten ?
Ik stel voor dat ie een week met je meeloopt ! -
16 Maart 2005 - 18:09
Leo Nijnens:
Nie te hard Ton mer gewoon durloape.
Dan kumt alles goe doe ze de groete in Spanje. -
16 Maart 2005 - 18:16
Harrie Uit Schaijk:
Het is wel ver.
De ene heeft nooit hard gewerkt en de andere kan het niet laten!!
Maar ja, misschien loop ik nog wel een eindje mee
Succes
Harrie -
17 Maart 2005 - 14:38
Math Frantzen:
zet hem op ton, de laatste voorbereidingen en dan blaren,kramp en vloeken, maar je kunt het...op het einde van de route staat een kratje bier. -
17 Maart 2005 - 18:57
Kees V Hemmen:
Ik wens julie héél veel loop, en ander plezier Ton, leuk om op deze manier op de hoogte te blijven van jullie wandeltocht, laat ze ginder "mar 's 'n poepie ruiken"
groet Kees -
18 Maart 2005 - 19:50
Marieke:
Ha peetoompie van me,
Van papa heb ik de link naar deze site gehad en ik wil je even heeel veel succes en plezier wensen met deze geweldige uitdaging!
Groetjes Marieke -
19 Maart 2005 - 09:10
Thijs:
Ha die Pa, veel suc6 en plezier met lopen en zorg dat je het haalt he :D. Ik zal je site bijhouden.
Groeten uit Cambodja -
19 Maart 2005 - 18:21
Marjo:
het zal de komende tijd stil zijn met de verjaardagsfeestjes
Heel veel succes en loop plezier.
We volgen je op de site
groetjes Marjo -
19 Maart 2005 - 19:46
Hans Roosen:
succes jongen en veul plezier,ge wit "Ut Haagje voedt zich zeluv" en as ut is nmoeilijk wordt vatte gewoon iets uit ut"vermoeide voeten" trommeltje -
21 Maart 2005 - 12:11
Kees En Jacqueline.:
Beste Ton.
Wij wensen jou en Harry veel loopplezier (geen blaren,blessure,blauwe plekken,b...) en goede overnachtingsadressen.
We gaan jullie zeker volgen op de site en houden contact met Martha.
Het allerbeste Ton en Harry. -
21 Maart 2005 - 20:51
Jaap Wilde:
Ton, ik wil je heel veel succes wensen, namens de hele ahv, groetjes Jaap -
22 Maart 2005 - 11:25
Gijs Nijholt:
veel succes en plezier gewenst namens fam. nijholt..
nog 1 weekje! -
26 Maart 2005 - 14:44
Marjo:
Nog 4 nachtjes dan mag je -
29 Maart 2005 - 14:33
René Geurts:
Ton,
Ik wens je een hele goede en plezierige reis.
René -
Paus Karel is dood !
Route verleggen richting Rome !! -
02 Juli 2005 - 12:38
Antoinette:
Ton, ik heb bewondering voor je moed, dat is een hele onderneming. Ik wens je veel succes en hoop nog meer reisverslagen op te pikken via deze site.